Vaccination Japan

Ska du resa till Japan och funderar på om du borde vaccinera dig? Vi har på den här sidan samlat information och länkar om ämnet och hoppas att du med hjälp av det blir klokare och kan ta valet vilka eventuella vaccinationer du borde ta i samband med din resa till japan.

Det finns inga obligatoriska vaccinationer för svenskar resandes till Japan, då mycket av det man bör vaccinera sig mot när man åker till Japan redan finns i vårt barnvaccinationsprogrammet vilket betyder att personer uppväxta i Sverige med största sannolikhet redan är vaccinerade mot dessa.

Beroende på när man är född och hur gammal man är, bör man dock se över om man saknar någon av dessa eller eventuellt om något vaccin behövs fyllas på. De som är relevanta för Japan är Difteri, Polio och Stelkramp. Vid kortare besök både i stadsmiljö och i landsbygdsmiljö är det främst dessa som ska ses över, men vid längre besök kan det även vara värt att se över behoven av Hepatit B och Japansk encefalit. Då det främst är myggor som sprider japansk encefalit är det viktigt att använda myggmedel och långärmade tröjor och byxor i miljöer med mycket mygg i.

Mer information om vaccination och rekommendationer hittar ni på sidorna nedan. Det är alltid viktigt att rådfråga din vaccinationscentral eller läkare för personliga. Generella rekommendationer brukar vara avsedda för vuxna.

vaccinationsguiden.se
smittskyddsinstitutet.se
WHO (Engelska)