Vandrarhem i Tokyo

Skriven av den 30 augusti, 2013 i Boende - Inga kommentarer

Vandrarhem i TokyoOm du planerar ett besök i den stora staden Tokyo kommer du behöva sova någonstans, och vanliga ställen är hotell eller vandrarhem vid kortare visiter, eller att man hyr en lägenhet ett flertal veckor / månader. Vi har redan tagit upp ämnet om hotell i Tokyo där jag igenom lite vad jag tänkte på när jag bokade hotell samt ett par tips på sidor som har många hotell att välja från. Hotell behöver inte varit speciellt dyrt om man söker runt, men man kommer inte lika lågt som om man väljer att bo på ett vandrarhem.

Det finns precis som hotell, riktigt många vandrarhem i Tokyo, och ett jag personligen har använt var Toukaisou i Asakusa. Tyckte överlag det var ett bra ställe, enkelt och rent, precis som det brukar vara på japanska vandrarhem. Finns säkert bättre, men detta var jag i alla fall nöjd med.

Ett annat som jag vet är populärt och stort är Sakura Hostel. Då jag inte själv bott där är det svårt att säga något, men kika gärna på detta alternativet. Jag vet att många använder ju Sakura Hostel.

Ett annat vandrarhem jag använt är Khaosan. De har olika vandrarhem runt om i landet, främst Tokyo, men även i Kyoto, Fukuoka och Beppu. Jag själv bodde i Fukuoka och även här, enkelt, trevlig personal som pratade engelska, rent och fint. Dessa har även ett par mer nischade hostel, med tema så som Samuraj och Ninja, kanske kan vara roligt att testa på?

Många av de vandrarhem jag kikat på har engelsktalande personal vilket underlättar mycket. De kan även hjälpa till med att peka ut sevärdheter i staden, hur man tar sig till olika platser och rent generella tips. Så var inte blyg utan utnyttja personalens kunskap till fullo för att få ut så mycket av din vistelse i Tokyo, eller vilken stad du nu befinner dig i, som möjligt.

Om författaren

-

Lämna en kommentar